Scooter verzekering vergelijken om de kosten laag te houden

scooterverzekering vergelijken tips

In de meeste gevallen is een scooter verzekering goedkoper dan een autoverzekering. Toch kunnen de kosten voor een scooter verzekering enorm oplopen. Hieronder enkele tips om de kosten zo laag mogelijk te houden.

scooter verzekering vergelijken

Tip 1: Scooter verzekering vergelijken!

Als u een scooter koopt bij de dealer zal hij u meestal ook een aanbod doen om uw scooter te verzekeren. ‘Dat is makkelijk’ denkt u, en dat voor maandelijks een paar tientjes.

In de praktijk blijkt dit vaak minder voordelig te zijn dan van te voren gedacht. Scooter dealers mogen volgens de wet maar een scooterverzekering van 1 verzekeringsmaatschappij verkopen. De dealer zal dus uw scooter verzekering niet vergelijken, waardoor u waarschijnlijk te veel premie gaat betalen.

Via deze website kunt u alle scooter verzekeringen vergelijken van de grootste verzekeringsmaatschappijen van Nederland. Zo bent u verzekerd van een scooter verzekering die bij u past.

Tip 2: Betaal uw premie op tijd!

Betaal uw premie altijd op tijd, het makkelijkste is via automatische incasso. Zo bent u er van verzekerd dat uw premie op tijd betaald wordt en zo niet voor onnodige kosten komt te staan. Als u een aantal keren te laat bent met betaling van de premie zal u verzekeraar uw kenteken afmelden bij de RDW. Uw scooter is op dat moment niet meer verzekerd, met alle gevolgen van dien.

Het RDW controleert maandelijks welke scooters verzekerd zijn en welke niet. Is uw scooter niet meer verzekerd dan kunt u een boete van 330 euro op de deurmat verwachten.

Tip 3: Welke dekking is nodig!

Bedenk voordat u de scooter gaat verzekeren welke dekking het beste bij u past. Heeft u een gloednieuwe scooter gekocht, dan is het verstandig om voor de All risk dekking te kiezen. Maar koopt u een scooter tweedehands van een aantal jaren oud dan is het een verstandigere keuze om voor de WA+ of WA dekking te kiezen.

One thought on “Scooter verzekering vergelijken om de kosten laag te houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *